Абсурд влади та влада абсурду

За неповні півтора року правління Януковича державна влада, сутність якої має полягати у служінні народу, майже повністю перетворилася у свою протилежність. Вона на свій розсуд, без участі народу, шматує територію, грабує суспільні матеріальні ресурси, державне майно, землі і самих людей. Нинішня влада вибудовує внутрішню політику таким чином, щоб народ їй прислуговував і це є абсурд влади.

Як у задзеркаллі спостерігається фіктивна риторика і цинічне лукавство про економічні успіхи, суспільну стабільність, райдужні перспективи. Але на практиці усе зводиться до систематичних загрозливих кризових явищ таких як: далеко випереджаючі темпи зростання цін і тарифів, збільшення безробіття, зубожіння населення, поширення різних форм доведення громадян до відчаю, протестних проявів та різке зростання рівня готовності до загальнодержавного опору.

Але з маніакальною впевненістю у безкарності Янукович та його оточення продовжують ескалацію напруженості, реалізуючи владу абсурду, що виявляється у:

-         зміні Конституції в неконституційний спосіб;

-         зраді національних інтересів внаслідок підписання Харківських угод, передаючи невідомо кому і у незаконний спосіб розробку шельфу Чорного моря, Укртелекому, цілої низки інших стратегічних об’єктів та тверді наміри зробити теж саме з газотранспортною системою і "Навтогазом" України

-         низці так званих реформ (судової, податкової, пенсійної і далі буде), що не є реформами, а чимось зовсім протилежним, бо не покращує а значно погіршує умови життя, здобуті суспільством протягом декількох десятиліть, відкидають нашу державу на останні сходинки економічних і соціальних показників у світі;

-         імітування боротьби з корупцією, що значно посилює правову основу для можновладців і олігархів "деребанити" і красти державні ресурси, приховувати вкрадені мільярди в офшорних зонах. Натомість стосовно всіх інших громадян новим Законом введено драконівські підходи до вибивання копійчаних заборгованостей аж до вилучення житла та іншого майна і викидання людей на вулицю;

-         декларованій рівності усіх перед законом в той час, коли по явних зловживаннях, що лежать на поверхні, якщо фігуранти свої люди, судами виносяться вкрай м'які вироки, а то й взагалі справи безпідставно закриваються або не порушуються геть зовсім, натомість стосовно політично чи юридично небезпечних осіб не тільки вживаються заходи, що по своїй жорстокості значно перевищують ступень тяжкості провини, але навіть і на безвинних штучно відшукуються, а якщо треба, то провокується та фальсифікується бодай мінімальний компромат та отримуючи у такий спосіб тільки-но видимість підозр влада миттєво застосовує драконівські неправомірні заходи.

Так було з Макаренком, Діденком, Іващенком та іншими, кого досі катують, так зараз відбувається з Луценком та Тимошенко, яких свідомо мордують, не маючи жодних юридичних підстав для судового розгляду сфабрикованих проти них справ.

Луценка Ю.В. вони нищать, щоб знизити ризики оприлюднення їх кримінального минулого. Тимошенко Ю.В. ж для них як кістка в горлі, бо весь час блокує їхні злочинні та антинародні діяння.

Маю нагадати, що кожного разу, приходячи на керівні державні посади, лідер партії "ВО" Батьківщина" та фракції "БЮТ-Батьківщина" Ю.В. Тимошенко плутає жадібній до народних грошей команді Януковича карти і руйнує брудну наперсткову гру цих гнобителів простих громадян, які щоразу швидко переорієнтовуються, пристосовуються та потрапляють у найближче оточення неукраїнських президентів України – спочатку Кучми, потім Ющенка, а зараз самого Януковича. Від здатності Тимошенко Ю.В. повертати грошові потоки з їхніх злочинних статків на користь громадян України сформована Партією регіонів влада скаженіє і витрачає величезні, на жаль, державні (тобто людські) кошти на те, щоб знищити Ю.В. Тимошенко або хоча б жорстоко їй помститися.

Без жвавої підтримки конкретними фактами таких їхніх ганебних дій всі наміри цих реваншистів приречені на провал, тому вкрай потрібні валізи компромату та фальсифікату, аби байки про таку нібито злочинницю Тимошенко ніколи не вщухала і систематично зомбувала громадську свідомість та підсвідомість.

Вся багаторічна (вже більше 10 років) метушня навколо "злочинної" діяльності Тимошенко Ю.В. не знаходить юридично обґрунтованих підтверджень навіть у кишенькових провладних судах.

Остання навала псевдо обвинувачень відносно неї та здійснення нескінченних слідчих дій Генеральної прокуратури України, судів та СБУ мусується вже більше року, і була розпочата одразу тільки-но Янукович вперше прийшов до влади у якості Президента України.

Проглядається найпріоритетніша його особиста установка створеному ним режиму на кшталт "В Україні завжди було і буде все дуже погано з вини Тимошенко Ю.В.".

Призначений ним Уряд, провладні парламентарі та інші наближені вже перевершили самі себе генеруючи негатив, що виплескується в інформаційний простір через усі можливі джерела і навіть через перших осіб у правоохоронних органах, які в інших випадках, посилаючись на таємницю слідства, мовчать як риби. Так само вони мовчать, коли сама Тимошенко Ю.В. хоче дізнатися від них про законність відкриття проти неї кримінальних справ та утримання на "короткому мотузку" під виглядом проведення слідчих дій та безглуздих судових засідань.

Сьогодні уся міць репресивної машини Януковича в законі тупцює українську демократію, знищує опозицію за бюджетні кошти, які ми з вами наповнюємо своїми податками. В бюджеті 2011 було передбачено майже подвоєні видатки на правоохоронну систему, а внесеними змінами до цього бюджету за підсумками І півріччя було додано ще 1 мільярд грн., бо у новоявлених інквізиторів криза жанру. Багатотомні кримінальні справи проти лідерів опозиції придатні хіба що на макулатуру і тому є нагальна необхідність порушувати все нові  і нові, а це дає можливість безперервно і протягом будь-якого часу, не маючи вироку навіть власного кишенькового суду, обмежувати можливість не тільки працювати, а й нормально жити кожному непідкореному опозиціонеру. До того ж виникає можливість говорити про велику кількість кримінальних справ порушених проти тої ж Тимошенко Ю.В., що за їхніми розрахунками має вплинути на підсвідомість громадськості у їхніх намаганнях дискредитувати цю яскраву особистість, якою її батьківщина має пишатися.

Однак і це ще не все. Виставоподібна метушня влади навколо опозиції затьмарює інформаційний простір, відволікаючи увагу громадян від дій Януковича та найближчого оточення, що спрямовано на обкрадання населення, руйнацію державності, зраду національних інтересів та абсолютну незацікавленість правоохоронної системи, уряду і самого Януковича втручатися у ці справи для відновлення законності, порядку та справедливості, оскільки у більшості випадків саме вони очолюють увесь цей безлад, а саме:

1. Свідомі і грубі порушення чинного законодавства України щодо призначення на ключові державні посади олігархів і крупних бізнесменів, які прямо зацікавлені у нанесенні економічної шкоди державі в особливо великих розмірах на користь власного бізнесу.

2. Згортання кримінальної справи по зникненню журналіста, редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва 11 серпня 2010 року.

3. Підвищення ціни на газ українського видобутку до рівня імпортного.

4. Корупційні ознаки у поверненні на газовий рахунок України компанії РосУкрЕнерго у якості посередника та транспортування до Європи газу належного компанії посереднику РосУкрЕнерго за державний рахунок.

5. Корупційні маніпуляції з гречкою на ринку зерна.

6. Невиправданий стрімкий зріст цін на продовольство.

7. Порушення норм Конституції окремими положеннями Податкового кодексу.

8. Протизаконне заволодіння Міжгір"ям і 137 га землі до нього.

9. Тіньова корупційна схема приватизації "Укртелекому" на користь власних сімей.

10. Протизаконна передача в оренду Чорноморського шельфу.

11. Корупційні зловживання державною митною службою на Львівській, Одеській та Іллічівській митницях.

12. Проведення тендерів державних закупівель та державної підтримки на власну користь можновладців та членів їхніх сімей. (поставки вугілля обсягом  2 млрд. грн., будівництво хокейної та лижної арен обсягом 150 млн. грн., будівництво спорткомплексу "Олімпійський" та інших об’єктів ЄВРО 2012, вартість виконання робіт на яких збільшено вдвічі, поставка держпідприємству "Луганськвугілля" устаткування на суму 471 млн.грн.),

13. Покриття злочинної діяльності компанії "Лівела", що за допомогою неправосудних судових рішень здійснює завезення в Україну нафти і нафтопродуктів, не сплачуючи акцизів і ПДВ, чим лише у 2010 році нанесла держбюджету збитків на суму 3 млрд. грн.

14. Списання провладною більшістю ВРУ 24 млрд. грн. газової заборгованості олігархів перед держбюджетом.

15. Списання НБУ 10 млрд. грн. безнадійної заборгованості комерційних банків.

16. Нереагування на злочинну діяльність Черновецького Л.М. на посаді Київського міського голови.

Можна продовжувати далі.

Депутатські звернення і запити з цих та аналогічних питань залишаються без реагувань або завершуються формальними відписками про те, що питання вивчається, але на це потрібен час. Характерним є те, що цей час ніколи не настає. У кожному випадку можна отримати ще одну відписку на будь-яке питання такого плану на кшталт "викладені Вами факти не підтвердилися".

А тим часом втрачається державність, руйнується економіка, слабшає дисципліна. Небагатьох чиновників вдається розшукати в робочий час на робочих місцях навіть народному депутату України, щоб спитати: чому він не виконує своїх прямих функціональних обов’язків?

Та й на вищому рівні і у всіх гілках влади стало "доброю" традицією не поважати Конституцію, не додержуватися законів, діяти за поняттями.

Чи потрібна нам така влада?

 

Народний депутат України                                                                     О.І. Тищенко

15.07.2011 р.

 

Біографія

Статистика